0231516666, 0751177031, 0785577031
agentialiderhome@yahoo.com
agentialiderhome1@yahoo.com

Evaluarea unui imobil

Prin definitie, un raport de evaluare al oricarui imobil, reprezinta valoarea certa de piata la care poti vinde sau cumpara, fara a a avea nici un dubiu asupra pretului pe care il platesti. Orice bun imobiliar (teren, constructii, alte amenajari) poate fi evaluat, evaluarea reprezentamd procesul de estimare a valorii aproximative dar, cat mai aproape de realitate, concretizata in raportul de evaluare elaborat. Scopul evaluarii este: vanzarea/cumpararea unui bun imobiliar, fuziuni sau schimburi imobiliare, garantarea unui imprumut cu un bun imobiliar, evaluarea in scopul asigurarii unui imobil sau chiar justa compensare in cazul expropierii (pentru utilitate publica) sau restituirea proprietatiii;

Agentia noastra colaboreaza cu evaluator acreditati ANEVAR si va poate oferi sprijin in acest sens. Un raport de evaluare intocmit anterior vanzarii va poate oferi garantia obtinerii unui prêt in favoarea dvs. si – de ce nu, a unei tranzactii rapide. Raportul de evaluare se realizeaza pentru intreaga gama de proprietati imobiliare: apartamente, case, vile, spatii comerciale si birouri, hale industrial si de productii, terenuri intravilane libere sau construite, extravilane, agricole si forestiere. Un raport de evaluare intocmit va ofera garantia respectarii tuturor metodelor si standardelor profesionale promovate de ANEVAR., valoarea unui imobil reprezentand calitatea conventionala a unui bun, care ii este atribuita in urma unei expertize.

Etapele procesului de evaluare sunt simple:

-identificarea corecta a proprietatii (vizitarea fizica , fotografiere), identificarea drepturilor de proprietate (date de copii ale actelor de proprietate), stabilirea scopului evaluarii si a tipului de valoare care trebuie determinat, centralizarea datelor si analizarea informatiilor si elaborarea raportului de evaluare imobiliara. Acesta este un document in scris in care sunt cuprinse toate informatiile in ceea ce priveste scopul determinarii valorii juste a unui bun imobiliar.

Lista cu actele necesare evaluarii va va fi data in urma consultantei acordate de unul din agentii nostril.